Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Hier dient u rekening mee te houden als u straks weer open mag

Er komt een dag dat zaakvoerders hun deuren weer van het kiertje mogen halen, maar waar moet u als zaakvoerder eigenlijk op letten wanneer het weer zover is? Bent u er al klaar voor om weer ‘back to normal’ te gaan of zijn er voorbereidingen te treffen zodat alles vlekkeloos verloopt als u weer écht open mag. Wij helpen u graag om een goede start te maken. Is het niet met een passende zakelijke financiering dan is het wel met onderstaande tips zodat een vliegende start straks vanzelfsprekend is.

Voorraad

Misschien een inkoppertje voor een zaakvoerder zoals u, maar het is goed om ervoor te zorgen dat uw voorraad op peil is. Het is logisch dat het lastig is om in te schatten wat nodig is omdat alles anders is geworden. Gaan mensen juist massaal winkelen of blijft het nog even rustig omdat iedereen gewend is om thuis te moeten blijven? De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, dus zorg er in ieder geval voor dat u hebt nagedacht over uw voorraad zodat de verrassing niet al te groot kan zijn als de meter uitslaat naar de ene of de andere kant. CARD Advance kan u helpen als u extra wilt inkopen, maar daar op dit moment het geld niet voor in kas hebt.

Neem ook altijd contact op met uw leveranciers om afspraken te maken over wat u kunt bestellen en wanneer en hoe lang de levertijden zijn.

Adverteren

Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, omdat het landelijk nieuws is wanneer winkels hun deuren weer mogen openen, maar zorg ervoor dat (potentiële) klanten hun weg juist naar uw zaak weten te vinden. Bedenk een leuke openingsactie en help ook het winkelend publiek een handje met de voorbereidingen op ‘normale’ dagen. De winkelstraten moeten op zaterdag (en het liefst alle andere dagen van de week) weer vol lopen met shoppers. Dat dit lange tijd niet gekund heeft is voor consumenten ook een gewenning geworden. Geef ze dus een reden om uw zaak te bezoeken!

Tip: Stuur uw vaste klanten een bericht wanneer u weer opengaat en beloof ze iets leuks of lekkers als ze weer op bezoek mogen komen.

Apparatuur testen

Niet alle apparatuur werkt direct weer zoals het moet als u de aan-knop indrukt. U wilt voorkomen dat uw kassa of uw betaalterminal tegenstribbelt als iemand wil afrekenen, of dat uw oven het begeeft als u broodjes moet afbakken of dat er bruine vloeistof uit uw koffiezetapparaat komt als u er nog geen koffie hebt ingedaan. Wees voorbereid en test alles een paar dagen van tevoren. Zo komt u niet voor verassingen te staan en kunt u zonder tegenslagen en frustratie weer open. Kijk als u toch bezig bent ook direct even of alle lampen en de verwarming het nog doen!

Als ondernemer bent u waarschijnlijk goed voorbereid op de meeste zaken zoals hierboven beschreven. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat u genoeg liquide middelen hebt om dit allemaal waar te maken omdat u simpelweg geen omzet hebt kunnen maken de afgelopen tijd.

We wensen u veel succes bij de heropening. We hebben er allemaal heel lang op moeten wachten, maar laten we vanaf nu positief vooruitkijken.

Wilt u direct vrijblijvend advies over een passende financiering? Dan dan gerust contact met ons op.

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren