Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

PRIMEUR voor België: Microkrediet voor handelaren via betaalterminal

Antwerpen, 23 september 2019 – Handelaren met een betaalterminal hebben vanaf nu toegang tot een dienst die hen microkrediet aanbiedt. CARD Advance werkt hiervoor samen met CCV België. Het microkrediet wordt automatisch terugbetaald via de toekomstige inkomsten uit kaartbetalingen. De dienst bestaat al langer in Nederland, maar komt nu voor het eerst naar België.

“Handelaren hebben soms snel nood aan middelen om een belangrijke investering te doen: uitbreiding van hun collectie, een voorschot voor leveranciers… Dergelijke kredieten bij banken vragen een hoop administratie en tijd. Wij zorgen snel en eenvoudig voor een voorschot op toekomstige kaartbetalingen”, stelt Diederik Werdmölder, oprichter en eigenaar van European Merchant Finance (EMF), het bedrijf achter CARD Advance.

Kredieten tussen de € 2 000 en € 50 000

CARD Advance baseert zich op de historiek van inkomsten uit kaartbetalingen en bepaalt op basis daarvan het toe te kennen voorschot tussen de € 2 000 en de € 50 0000. 

Door de eenvoud van het systeem, wordt het bedrag al na een paar dagen uitbetaald. De handelaar betaalt het voorschot gedurende drie tot zes maanden dagelijks af, volgens een op voorhand afgesproken percentage van de inkomsten uit kaartbetalingen. Dat maakt dat de looptijd van het microkrediet omzetafhankelijk is: hoe meer kaartbetalingen, hoe sneller het krediet wordt afgelost.

Splitsing van kaartbetalingen: flexibel en omzetafhankelijk

De aflossing van het microkrediet verloopt door een procentuele splitsing van de verwerking van de kaartbetalingen. Het grootste gedeelte van de dagelijkse inkomsten gaat naar de ondernemer en een klein gedeelte geldt als terugbetaling van het voorschot. 

Het systeem werkt met een éénmalige premie. De premie hoeft niet op voorhand te worden betaald, maar wordt gedurende de looptijd mee verrekend. De premie is transparant en is bij kleine bedragen vergelijkbaar met bancaire tarieven. CARD Advance brengt geen extra kosten in rekening. 

Samenwerking met CCV België

CARD Advance werkt in België samen met CCV België. De leverancier van betaaldiensten staat in voor het splitsen van de stroom van kaartbetalingen naar de handelaar en CARD Advance. 

Sam Arckens, CCO van CCV is blij met de samenwerking. “CCV wil handelaren ontzorgen: we nemen stress weg door het betaalproces zo vlot mogelijk te laten verlopen en de handelaar toegang te geven tot de betaaldiensten die consumenten verkiezen. We bieden ook diensten aan met grote toegevoegde waarde aan. CARD Advance is zo’n externe oplossing. Daarom zijn we blij dat we hen mee kunnen opnemen in ons aanbod.”

Eerst Nederland, nu voor het eerst in België

EMF is in maart 2015 als eerste gestart in Nederland met PIN Voorschot, een soortgelijk microkrediet. Sindsdien verstrekte EMF al meer dan 3500 microkredieten in Nederland. EMF werkt nauw samen met CCV België én CCV Nederland.

Bekijk hier hoe CARD Advance werkt!

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren