Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wat speelt er in ondernemend Vlaanderen?

Normaal gesproken is ze altijd onderweg en spreekt ze dagelijks meerdere ondernemers face to face, maar nu ook Sandra thuiswerkt grijp ik mijn kans. We kunnen haar na al die jaren gerust KMO-expert noemen. Ze weet namelijk als geen ander wat er speelt in ondernemend Vlaanderen en hoe zij omgaan met deze coronacrisis

Hoe is de stemming bij de ondernemers die je spreekt na de aankondiging van de nieuwe maatregelen?

Dat verschilt enorm. Door de langdurige lockdown zijn veel ondernemers gedemotiveerd en soms zelfs de wanhoop nabij. De een zet zijn/haar creativiteit in om alsnog omzet te kunnen maken, voor de ander is het bijna onmogelijk om het hoofd nog boven water te houden. Take away is ook niet voor iedere ondernemer een optie omdat ze hierdoor hun premie verliezen en daardoor nog meer verlies leiden. Iedereen probeert positief te blijven, maar het wordt steeds lastiger om dat vol te houden.

Waar hebben ondernemers op dit moment behoefte aan?

Kwijtschelding van vaste lasten en hulp van bevoegde organisaties. Veel ondernemers weten niet meer wat de regels zijn en wat ze wel of niet mogen in hun business. De overheid stelt geen duidelijke regels op en daarbij worden de regels die er zijn om de haverklap veranderd. Creativiteit is nu meer dan ooit van belang om je te onderscheiden van de concurrentie. Omzet maken is de prioriteit om overeind te blijven. Met CARD Advance probeer ik iedere ondernemer die daar om vraagt te helpen. Het voelt goed om een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van een onderneming, ook al tref ik de ondernemer liever in betere tijden.

Wat zijn op dit moment de knelpunten bij ondernemers als het gaat om omzet en hoe lossen ze dit op?

Versoepeling van de regels is essentieel voor veel bedrijven om te kunnen blijven bestaan. Er zijn door het FAVV al wat regels versoepelt waardoor restaurants en cafés maaltijden aan huis mogen leveren zonder dat ze dat eerst aan moeten vragen bij het FAVV. Ook worden de regels voor traiteurdiensten versoepeld. De kwijtschelding van de FAVV bijdrage volgt op de verdubbeling van het crisis-overbruggingsrecht en de verlenging van de tijdelijke werkloosheid. Alle kleine beetjes helpen, maar er moet écht iets veranderen. Met CARD Advance kunnen we vaak net dat beetje financiële ruimte bieden die er nodig is om weer een maand te overleven, maar er moet meer gebeuren.

Wat doet CARD ADVANCE om ondernemers op dit moment verder te helpen?

Onze acceptatiepolitiek is wat soepeler en de looptijden zijn langer. Verder proberen we mee te denken met onze klanten. Dat doen we altijd al, maar we kijken ook in de moeilijke tijdens of we een ondernemer kunnen helpen, ondanks het risico. Durven ondernemer is belangrijker dan ooit in deze moeilijke tijden. We helpen graag waar we kunnen.

Wilt u graag weten wat CARD Advance voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met Sandra op.

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren