Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Antwerp Bowling

“Bij de bank lopen we voor een financiering tegen de muur”

 Card Advance is een nieuwe alternatieve vorm van zakelijke financiering waarbij je als kleine kmo’er, horeca-uitbater, handelaar of winkelier een voorschot ontvangt op je omzet. Je kan een krediet aanvragen tussen 2.000 en 50.000 euro, dat je terugbetaalt via een vast percentage dat wordt afgehouden van de betalingen via je betaalautomaat. Card Advance kwam begin 2019 op de Belgische markt. Filip Meeus, uitbater van Antwerp Bowling en van AB Ekarting, was een van de eerste klanten.

 Geld op de rekening 

“Toen ik hoorde over Card Advance heb ik direct contact opgenomen. Op dat ogenblik had ik een aanslagbiljet van de belastingen gekregen waarvoor ik graag een voorfinanciering had. De bank wilde mij dat niet geven. Na een kennismaking met de verantwoordelijke van Card Advance heb ik mijn cijfers voorgelegd en na een paar dagen was mijn dossier in orde en stond het geld op mijn rekening”, vertelt Filip Meeus. “Het mooie van Card Advance is dat je een voorschot kan krijgen op de inkomsten die via je Bancontact binnenkomen.”

 Afbetalen via de betaalautomaat

“Of het krediet ondertussen afbetaald is? Jawel, er moet wel relatief snel terugbetaald worden bij Card Advance. Aan de hand van je kredietwaardigheid en de inkomsten via je betaalautomaat wordt een bepaald percentage afgehouden van je dagelijkse omzet. We zaten toen in ons hoogseizoen. Het krediet was redelijk snel vereffend.”

 Investeringskrediet voor AB Ekarting 

“Of ik nog met Card Advance in zee zou gaan? Jazeker, ik heb al een tweede keer met Card Advance gewerkt. Mijn eerste zakelijk krediet had ik vlotjes terugbetaald. De tweede aanvraag was dan ook snel in orde. Het ging om een financiering voor de AB Ekarting, onze elektrische karts, een groot project.”

 Horeca en financiering 

Als horeca-uitbater ondervindt Filip Meeus veel moeilijkheden om aan een klassiek investeringskrediet te geraken.

 “Door de banken worden we als een zeer negatieve sector gezien, bijna bandieten. Terwijl we zorgen voor ontspanning voor de mensen. Hoe interessant is het bijvoorbeeld niet voor een horeca-uitbater om tegen de zomer een terras te zetten, waarmee je meer omzet kan genereren? Bij de banken ben je weken onderweg, om dan aan het einde van de rit een ‘nee’ te krijgen.”

 Rente op zakelijke lening 

De rente op de zakelijke leningen van Card Advance noemt Filip Meeus ‘navenant’.

 “Maar als je vervroegd kan terugbetalen, dan krijg je een korting en als je je belastingen niet tijdig betaalt, ben je aan de overheid ook veel geld kwijt. Ik ben zeer tevreden dat er voor ons horeca-uitbaters alternatieve financiering mogelijk is. Je hebt er geen omziens naar en het is supermakkelijk. Bij de banken is het altijd een heel gedoe. Bij Card Advance stond het geld binnen de week op de rekening.”

 

Terug naar ervaringen

Met het PIN Voorschot kon Martijn zijn plannen snel in gang zetten omdat hij het bedrag binnen een week ter beschikking had.

Waarom Pin Voorschot?

  • Intake bij jou op locatie
  • Goedkeuring binnen 2 dagen
  • Geld op je rekening binnen 4 dagen
  • Premie & aflossing automatisch via pin of transacties
  • Open, eerlijk en transparant
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren