Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Vogelbush Eureka – Texel Zoo

Met het PIN Voorschot kon Martijn zijn plannen snel in gang zetten omdat hij het bedrag binnen een week ter beschikking had. Als eenmanszaak sprak ook de automatische aflossing aan, omdat Martijn iedere dag vele lopende zaken aan zijn hoofd heeft. 

Over de onderneming

Kleurrijke, kwetterende vogels begroeten u zodra u deze tropische oase binnen stapt. Al wandelend langs smalle paden en bruggetjes maakt u kennis met bijzondere tropische planten. Diverse zitjes en doorkijkjes nodigen uit om de paradijselijke rust en harmonie van de tuin te ervaren.

Zo presenteert Texel Zoo (voorheen Vogelbush Eureka) zichzelf op haar website. 
Het is een dynamisch bedrijf waar vele veranderingen staan te gebeuren.

Over de ondernemer

Martijn Padberg is opgegroeid tussen de dieren van de dierenwinkel van zijn ouders in Hengelo. In 2011 verhuisde hij naar Texel om voor Vogelbush Eureka te gaan werken.  Vervolgens heeft Martijn in maart 2016 de dierentuin overgenomen van zijn oude werkgever.

Toen hij zijn privéwoning verkocht kwam hij in aanraking met Maarten Jeroen de Boer van Credion Den Helder. Toen ook een zakelijke financiering aan de orde kwam, overwoog Maarten Jeroen meerdere opties, waaronder een PIN Voorschot.

De financieringsbehoeft

Het eerste jaar als eigenaar van Vogelbush Eureka was voor Martijn financieel zwaar. Hij wilde investeren en had ook de nodige extra kosten om zijn plannen uit te voeren. 

Zo wilde hij een overdekt terras bouwen voor zijn Horecagelegenheid; de verblijven van de vogels en vlinders verbeteren en een aantal nieuwe diersoorten aanschaffen, zoals koi karpers; schildpaden, aapjes, opossums en prairie hondjes.

Hiervoor kon hij een korte termijn financiering gebruiken en omdat een flink gedeelte van de bezoekers met een PIN kaart betaalt leek het voor Maarten Jeroen al snel aan een PIN Voorschot.

De oplossing

Met het PIN Voorschot kon Martijn zijn plannen snel in gang zetten omdat hij het bedrag binnen een week ter beschikking had. Als eenmanszaak sprak ook de automatische aflossing aan, omdat Martijn iedere dag vele lopende zaken aan zijn hoofd heeft. 

De verbeteringen en uitbreidingen zijn inmiddels in gang gezet en het bezoekersaantal stijgt. 

Én, toen het park begin 2017 vanwege de vogelgriep een aantal weken verplicht dicht moest en er dus geen PIN omzet was, hoefde er niet afgelost te worden zodat Martijn geen betalingsachterstand opliep vanwege deze omstandigheid van overmacht.

Martijn Padberg
Vogelbush Eureka – Texel Zoo, Texel

Terug naar ervaringen

Met het PIN Voorschot kon Martijn zijn plannen snel in gang zetten omdat hij het bedrag binnen een week ter beschikking had.

Waarom Pin Voorschot?

  • Intake bij jou op locatie
  • Goedkeuring binnen 2 dagen
  • Geld op je rekening binnen 4 dagen
  • Premie & aflossing automatisch via pin of transacties
  • Open, eerlijk en transparant
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren